Başkan Gültak, 1 günde 7 mahalleyi ziyaret etti, vatandaşların sorunlarını dinledi

Güncelleme 25 Mart 2022, 16:06

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz’in kırsal yerleşim alanları olan Camili, Civanyaylağı, Bekirde, Dikilitaş, Akdam, Iğdır ve Yeşilova mahallelerini ziyaret etti. Bir günde tam 7 mahalleyi ziyaret eden Başkan Gültak, yatırım yapmak isteyen iş insanlarının önünü açarak Akdeniz’e çektiklerini ve önemli yatırımlar yapılmasını sağladıklarını, bu sayede istihdamın da artacağını ifade etti.

 

“Hiç kimseyi ayrıştırmadık, tüm mahallelerimize hizmet verdik”

Mahalle buluşmalarını sürdüren Başkan Mustafa Gültak; AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Göverçile, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin eşlik ettiği buluşmada, 1 gün içinde 7 mahalleyi ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. İlk olarak Camili Mahallesi sakinleri ile buluşan Başkan Gültak, yakın geçmişte terör ve uyuşturucu nedeniyle mağdur olan Akdeniz’de, bugün artık barış, huzur ve kardeşliğin hâkim olduğunun altını çizdi.

“Akdeniz’de barışı tesis ettik, hizmet ve projeleri hayata geçirdik”

Kentsel dönüşüm projeleri, kültür ve sanat merkezleri, spor tesisleri ve gençlerin eğitimi ve istihdamına yönelik etüt merkezi ve mesleki eğitim projeleri ile Akdeniz’in değiştiğinin altını çizen Başkan Gültak; “Göreve geldiğimiz günden bugüne hiç kimseyi ayrıştırmadık, ötekileştirmedik. En küçüğünden en büyüğüne tüm mahallelerimize hizmet verdik. Barışı ve kardeşliği öne çıkardığımızdan artık Akdeniz’de kavga gürültü yok, herkes işinde gücünde ve huzurlu” ifadelerini kullandı.

“Bütçemizden 1 lira harcamadan, Akdeniz’e 30 milyon liralık tesis kazandırdık”

Akdeniz’e ilk kez kazandırdıkları sıcak ve soğuk asfalt tesislerinin inşa ve kurulumunun bittiğinin, dökme ve doğalgaz bağlantılarının da yakın süreçte tesise ekleneceğinin müjdesini veren Başkan Gültak; “Bu gerçekten çok önemli bir hizmet. 30 milyon TL tutarındaki bir tesisi, 1 lira dahi vermeden; kardeş belediyemiz Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanımızın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan aldığımız hibe ve desteklerle Akdeniz’in ilk kez bir asfalt plent tesisi oldu. Kürkçü Mahallesi’nde, Karayolları’ndan tahsis ettiğimiz büyük bir arazi üzerinde güzel bir tesis kuruldu” dedi.

 

“Umarım yapmak istediğimiz hizmetlerin önü kesilmez”

Başkan Gültak, Akdeniz Belediye Meclisi’nden geçen ay borçlanma istediklerini ifade ederek ve bu konuda muhtarlardan da destek isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Şu an CHP ve HDP’li Meclis üyelerimizin tutumunu bekliyoruz. Zira Mecliste çoğunluğumuz yok. Umarım memlekete, vatandaşlarımıza yapmak istediğimiz hizmetin önü kesilmez. Gelecek ayki Meclis’te 25 milyon liralık borçlanmayı gündeme getireceğiz. Tabi biz, diğer bazı belediye başkanları gibi borçlanma istemedik. Yani, ‘bize borç verin de harcayalım’ demedik. Sadece asfalt, kaldırım, yol, kilit taşı ve bordür taşı ve bunların yapımı ile ilgili borçlanma istedik, borçlanmanın adını koyduk. Para başka bir yere gitmesin, vatandaşlarımıza ve ilçemize hizmet ve yatırım olarak dönsün diye.”

“Mahallelerimizin asfalt, kaldırım sıkıntısını çözmek için borçlanma istiyoruz”

Akdeniz’in asfalt ve kaldırım sıkıntılarının halen mevcut olduğunu dile getiren Başkan Gültak; “Umarım bir engel çıkmaz ve borçlanmayı Meclis’ten geçiririz. Çünkü bu hizmetler siz vatandaşlarımız ve Akdeniz ilçemiz için. Aksi takdirde asfalt plenti de durur. Çünkü o tesisin çalışması, bitüm alıp asfalt üretebilmemiz için de bizim bu paraya ihtiyacımız var. Geçen 3 yılda sadece 1 kez borçlanma istedik, yıldır hiç borçlanma istemedik. İstediğimiz borç da basit borçlanma idi onu da bitirdik. O nedenle 2 yıldır kullanmadığımız borçlanma hakkımızı önümüzdeki Meclis’te kullanmak istiyoruz. Zira hemen her mahallemizde az veya çok, asfalt ve kaldırım sıkıntıları var ve bu sıkıntıları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Akdeniz’de yatırımcıların önünü açtık”

Akdeniz’e yatırım gelmesi için yatırımcıların önünü açtıklarının da altını çizen Başkan Mustafa Gültak; sözlerini şöyle sürdürdü; “Akdeniz ilçesine, hükümetimizin de desteğiyle güzel bir otel kazandırdık. Otel sahipleri şimdi ikinci oteli yapma sözü verdi. Bu da daha fazla istihdam demek. Oysa eskiden Akdeniz’e yapılan yatırımlar bile yarıda kalıyordu. Çünkü yatırımcının önünü tıkayan bir zihniyet vardı. Biz geldik, bizimle birlikte yatırımcı da gelmeye başladı. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Bakanlarımızı kurada konuk ettik. Bu bölgenin ne kadar önemli olduğunu gösterdik.

İlerde inşallah bunun gibi birkaç oteli daha ilçemize kazandıracağız. Akdeniz’i kaplıca turizminin önde gelen bölgelerinden biri haline getireceğiz. Bu bir hayal değil. Birkaç büyük firma, altyapı yatırımları ve otoban bağlantı yolunun bitmesini bekliyor. Bu tür yatırımların bölgemize gelmesi arazilerinizin değerlenmesini de sağlayacak. Ayrıca yeni tesis ve yatırımlarla istihdam da artacak. Tabi tüm bu yatırımların hükümetimiz sayesinde geldiğini de lütfen unutmayalım. Biz buraya yatırımcıları,  büyük turizm yatırımlarını getirdikçe, insanlarımız ve köylerimiz de kalkınır.”

“Seçimden seçime vatandaşla buluşan bir belediye başkanı değilim”

Konuşmasında; Camili Mahallesi’nde, belediyenin hayata kattığı hizmet ve projeleri de anlatan Başkan Gültak, çocuk parkı oyun grubu, halı saha gibi hizmetlerin de mahalleye kazandırılması amacıyla gerekli girişimleri en kısa sürede başlatacaklarını vurguladı. “Biz; seçildikten sonra bizi seçen insanlarımızı ve seçildiğimiz yerleri unutmuyoruz” diyen Başkan Gültak, “Sahada en çok gezen, vatandaşla buluşan, sohbet edip halkıdinleyen bir belediye başkanıyım. Dolayısıyla, sadece seçimden seçime vatandaşlarla bir araya gelen bir siyasetçi modeline uymuyoruz” ifadesini kullandı.

Başkan Gültak çocukları da unutmadı

Gün içerisinde ziyaret ettiği 7 ayrı mahallede, her yaştan vatandaşın yoğun sevgi gösterisi ve ilgisi ile karşılanan, mahalleli bazı kadınların ise çiçeklerle karşıladığı Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, çocuklarla da yakından ilgilendi, onlara çeşitli hediyeler vererek gönüllerini kazandı.

Beraberindeki heyetle birlikte Bekirde Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’ni ziyaret ederek burada bulunan çocuklara hediyeler dağıtan Başkan Gültak, dikiş-nakış kursiyeri kadınlarla da bir araya gelerek sohbet etti.

 

 

 

 

 

 

 

Başa dön tuşu