Başkan Bozdoğan,’ Sanata ve Sanatçıya Verdiğimiz Değer Hiç Bitmeyecek’

Güncelleme 27 Temmuz 2022, 10:55

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kırsal ve merkez mahallelerde düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Levent Kırca ekibinden duayen oyuncular tarafından sahnelenen “Bir Yaz Eğlencesi” tiyatro oyununu vatandaşlarla birlikte izledi. Başkan Bozdoğan” Tarsus Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya verdiğimiz değer hiç bitmeyecek” dedi.

Tarsus Belediyesi kültür sanat etkinleri birbirinden değerli isimleri ağırlamaya devam ediyor. Türkiye’de önemli tiyatro oyuncularından biri olan Levent Kırca’ın ekibinden Ferdi Aknur, Ahmet Çevik, Deniz Oral, Uhde Seçil, Seval Tufan, Pekcan Türkeş gibi usta oyuncuların oynadığı, Yazar Ahmet Yapan’ın kaleme aldığı ve Dost Elver’in yönetmenliğini yaptığı ‘Bir Yaz Eğlencesi’ oyunuyla Tarsuslu tiyatro severler yaz akşamlarını doyasıya yaşıyor.

 

AÇIK HAVA OYUNU YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Çeşitli kırsal ve merkez mahallelerde sergilenen Bir Yaz Eğlencesi tiyatro oyunun bu sefer ki durağı Altaylılar Mahallesi oldu. Tarsuslu tiyatrosever vatandaşların büyük ilgi gösterdiği oyuna Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’da katıldı. Alanda yaklaşık olarak bini aşkın vatandaşla oyunu izleyen Başkan Bozdoğan, oyun sonunda  yönetmeninden yazarına, oyuncularından teknik ekibine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Başkan Bozdoğan, “Sanatın olmadığı bir toplumda umut yoktur” diye konuştu.

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’KÜLTÜR SANAT ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR ’’

Kültür ve sanata Tarsus Belediyesi olarak ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen Başkan Bozdoğan’’ Bir kentte emek varsa bir kentte üretim varsa, bir kentte sevgi varsa ve bir kentte sanat varsa o kentte umut hiçbir zaman tükenmez. Sahnede çok hoşuma giden bir söz vardı. Rahmetli Levent Kırca’nın “Dik durun, adil olun, sabırlı olun… Başka bir dünyada buluşmak dileğiyle. Atatürk’le kalın, Cumhuriyetle kalın, hoşça kalın.” ve kentimize onların kokusunu, onların esintisini getiren çok değerli sanatçı dostlarıma selam olsun. Siz kıymetli vatandaşlarımıza keyifli seyirler dilerim’’ diye konuştu.

OYUN, TİYATROSEVERLERDEN TAM NOT ALDI

Başkan Bozdoğan, oyunun yönetmeni Dost Elver’e çiçek takdim ederken, vatandaşlar ise Başkan Bozdoğan’a  teşekkür etti. Gündemdeki değerleri, topluma bakış açısını, sevgiyi, muhabbeti anlatan ve tiyatroseverlerden tam not alan Bir Yaz Eğlencesi komedi oyunu sonunda Başkan Bozdoğan, sahneye çıkarak oyuncuları tek tek tebrik etti.

Başa dön tuşu