Başkan Bilen: “AMATEM ve yaşam köyleri açılması taleplerimizi yineliyoruz”

Güncelleme 27 Haziran 2022, 15:56

Uyuşturucu ile Mücadele Eden Aileler Derneği  Başkan Kamuran Bilen “Uluslararası Uyuşturucu Kullanıcılığı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” nedeniyle yayınladığı mesajında, “Bugünün vesilesiyle; misyonu yerel yönetimlerin uyuşturucu ile mücadele tedavi ve terapi merkezleri amaçları noktasında kamuoyu oluşturmak, vizyonu son bağımlı kurtulana kadar mücadele etmek olan derneğimiz, tedavi merkezlerinin (AMATEM) ve ilaçsız tedavi yapılacak rehabilitasyon merkezlerinin (yaşam köyleri) açılması yönündeki taleplerimizi yineliyoruz” dedi

Başkan Kamuran Bilen yayınladığı mesajında şunları söyledi: “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1987 yılında uyuşturucu kullanmayan sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak, uyuşturucu ile mücadele konusunda uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini “Uluslararası Uyuşturucu Kullanıcılığı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” olarak kabul etmiştir. Ülkemizde de bu tarihte bu amaca yönelik çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Uyuşturucu kullanımı toplumların hem bugününü hem geleceğini tehdit eden, maddi manevi büyük zararlara sebep olan küresel bir sorundur. Bağımlı kişinin kendi bünyesine verdiği zararların yanı sıra ailesine, çevresine; nihayetinde toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik çok büyük sorunları da beraberinde getirmektedir.

Bugünün vesilesiyle; misyonu yerel yönetimlerin uyuşturucu ile mücadele tedavi ve terapi merkezleri amaçları noktasında kamuoyu oluşturmak, vizyonu son bağımlı kurtulana kadar mücadele etmek olan derneğimiz, tedavi merkezlerinin (AMATEM) ve ilaçsız tedavi yapılacak rehabilitasyon merkezlerinin (yaşam köyleri) açılması yönündeki taleplerimizi yineliyoruz.

Bu savaşta can siperane mücadele eden emniyet güçlerimize ve bu konuya sahip çıkan değerli basın mensuplarına sonsuz teşekkür eder kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”

Başa dön tuşu