“Aylıklarımız açlık sınırının altında”

Güncelleme 13 Haziran 2022, 12:04

Mersin’in Tarsus ilçesinde hayat pahalılığına karşı sokağa inen emekliler, “İnsafsızca yapılan zamlar maaşlarımızı eritti, aylıklarımız açlık sınırının altında” diye seslendi.

-Tüm Emekliler Sendikası Tarsus Temsilciliği, gittikçe derinleşen hayat pahalılığına ve üst üste gelen zamlara karşı ‘Geçinemiyoruz” eylemi gerçekleştirdi. Tarsus Yarenlik Alanı’nda bir araya gelen emekliler, “Biz emekliler bize reva görülen bu sefalet ücretini kabul etmiyoruz!” diyerek iktidara seslendi.

Emekliler adına açıklama yapan Hüseyin Pala, “Her yıl yinelenen yüzdelik zam oyunu, her dönem muhatapsız, sözleşmesiz tekrar emeklilerin önüne getiriliyor. Örgütlenmeyi bir hak talebi olarak kabul etmeyen yöneticilerin, verilecek olan yüzdelik zam ve üstüne eklenecek olan enflasyon farkı kandırmaca olmaya devam etmektedir” dedi.

“MAAŞLARIMIZ ERİDİ”

Başta temel ihtiyaç ürünleri olmak üzere bütün mal ve hizmetlere yapılan fahiş zamların, emeklilere yapılacak olan temmuz ayı zammını daha temmuz ayı gelmeden erittiğini belirten Pala, ”Yerli üretimin yok edildiği, ithalata bağımlı hale gelen ekonomimiz, yabancı paralar karşısında Türk Lirasının değer kaybı ise bu zamların tuzu biberi olmuştur. Başta şehir içi ulaşıma, elektrik ve doğalgaza insafsızca yapılan zamlar, bırakın yapılacak olan maaş artışlarını, mevcut maaşlarımızı eritmiş yok etmiştir” ifadelerini kullandı.

“HAK KAYIPLARIMIZ GİDERİLMELİDİR”

Maaşlarının dolar, avro, ekmek, et, elektrik, ulaşım, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlar üzerinden değerlendirdiklerinde daha, emeklilerin gerçek aylıklarının artık açlık sınırının bile çok altına indiğinin açıkça göründüğünü söyleyen Pala, “Aylık bağlama oranlarını sürekli düşürerek aylıklarımızın açlık sınırının bile altına düşürüldüğü bu sistemde yapılması gereken göstermelik, yüzdelik artışlar ile doğru ve inandırıcı olmayan enflasyon rakamlarının eklenmesi değil, en önce hak kayıplarımızın giderilmesidir” diye konuştu.

“SON ZAMLAR GERİ ALINMALIDIR”

Emeklilerin taleplerini sıralayan Pala, “Aylık bağlama oranları yükseltilmelidir, en düşük emekli aylığı 6 bin 17 TL olmalıdır, 4 sefer aylık tutarında ikramiye verilmelidir, doğalgaz, elektrik ve şehir içi ulaşıma yapılan son zamlar geri alınmalıdır, sağlık hizmetlerinden alınan katkı payları kaldırılmalıdır, emeklilerin örgütlenme hakları önündeki engel ve yasaklar kaldırılmalıdır” dedi.

“EMEKLİLER AÇLIK VE SEFALETE MAHKUM EDİLEMEZ”

Emeklilerin bu talep ve hakları için bu güne kadar sürdürdükleri mücadeleyi bundan sonra da sürdürmeye kararlı olduklarını vurgulayan Pala, “Buradan hükümeti uyarıyoruz. Sesimize, taleplerimize kulak verin. Hak verilmez alınır şiarının temsil ve takipçileriyiz. Emeklileri, emekçileri açlığa ve sefalete mahkum edenlere kırmızı kartı göstereceğimizden kuşkunuz olmasın. Emekliler açlığa ve sefalete mahkûm edilemez” diyerek sözlerini tamamladı.

Başa dön tuşu