Altın tırnakçıları yakalandı

Güncelleme 22 Temmuz 2022, 12:47

Mersin’in Tarsus ilçesinde altın almak bahanesiyle girdikleri kuyumcudan, el çabukluğu ile gramajı düşük yüzüklerle daha yüksek gramajdaki yüzükleri değiştirerek hırsızlık yaptıkları belirlenen 4 şüpheliden 2’si yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Tarsus’a bağlı Şehit Mustafa Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcudan el çabukluğu yöntemiyle, M.Y. isimli kadın ve beraberindeki A.A( 53), G.A (15), B.K. (25) adlı kişiler altın yüzük satın alma bahanesi ile tezgahtaki 4 adet toplamda 62.5 gram yüzüklerinin 4 adet toplamda 11 gram ağırlığında hafif olan gerçek altın yüzükler ile değiştirdi. Durumu daha sonra fark eden dükkan sahibi, şikayette bulundu. İhbarın ardından olay çalışma başlatan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Gaziantep’ten geldikleri belirlenen şüphelilerden A.A. ve G.A’yı Adana’da yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerden A.A. sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, G.A. ise serbest bırakıldı.
Öte yandan şüphelilerin Diyarbakır’ın Ergani ilçesi ile Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçelerinde de aynı yöntemle hırsızlık olaylarına karıştıkları belirlenirken, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Başa dön tuşu