Akdenizli Minikler Şenliğe Akın etti

Güncelleme 29 Mart 2022, 16:17

Akdeniz Belediyesi’nin; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Akdeniz Kaymakamlığı ile Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkılarıyla Millet Bahçesi’nde organize ettiği, minikler için hazırlanmış birbirinden renkli ve farklı etkinlik ve aktivitelerin yer aldığı ‘Akdeniz Çocuk Şenliği’ başladı.

Akdenizli çocuklar için bugüne dek birçok etkinliğe imza atan Akdeniz Belediyesi, bu kez Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla, eğlenceli bir içeriğe sahip ücretsiz “Çocuk Şenliği” düzenliyor. Akdeniz ilçesinde bulunan ilkokul ve kreşlerden gelen yüzlerce çocuk, kendileri için düzenlenen şenlikte, sahne gösterileri, eğitici atölyeler, tiyatro gösterimleri, yarış parkuru, oyun alanları, yüz boyama ve birbirinden eğlenceli daha birçok aktiviteye katılma fırsatı bularak gönüllerince eğlendi. Millet Bahçesi sahil bölümünde organize edilen şenliğin ilk günkü açılışına, minik öğrenciler ve öğretmenler ve velilerle birlikte, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Şimşek, belediye başkan yardımcıları ve bürokratlar da katıldı.

Kaymakam Pamuk; “Çocuklarımızın eğitimi ve gelişiminde oyunlar da çok önemli”

Şenliğin açılışında bir konuşma yapan Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Pandemi nedeniyle yorucu ve sıkıcı 2 yılın geride kaldığını ifade etti, bu sürecin insanları daha çok ekrana bağladığını belirtti. Kaymakam Pamuk; “Özellikle ekran bağımlılığı bu süreçte çok fazla artmaya başladı. Bu da çocuklarımızın sosyal ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkiledi. Bundan mutlaka uzaklaşmak zorundayız. Çocuklarımızın eğitimi ve gelişiminde, yaşıtları ile bir arada olmaları, akran eğitimi almaları çok önemli. Bunun için de çocukların, yaşıtlarıyla oyunlar oynayabileceği, bu sayede yeni şeyler öğrenebileceği ve psikolojilerinin gelişebileceği böylesi ortamların oluşması son derece önem arz ediyor” diye konuştu.

Başkan Gültak; “Şenliğimizi Türkiye’nin en güzel Millet Bahçesi’nde düzenliyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise çocuk şenliğini, Türkiye’nin en güzel millet bahçelerinden, etrafı denizle ve yeşille sarılmış olan 140 dönüm genişliğe sahip Mersin Millet Bahçesi’nde organize etmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. “Akdeniz’de, çocuklarımızın eğlenebilecekleri çok fazla alan yok. O nedenle bahçelerimizi önemsiyoruz” diyen Başkan Gültak, “Akdeniz’de, çocuklarımızın gidebilecekleri havuzlar da yoktu. Peki, biz ne yaptık? Portatif yüzme havuzları ile binlerce çocuğumuza ücretsiz yüzme kursu verip öğrettik. Birkaç ay içinde bitecek olan Yılmaz Güney Parkı içinde de yarı olimpik bir havuzumuz olacak. Orada da Milli Eğitim Müdürlüğü ve muhtarlarımızın işbirliğinde dileyen çocuklarımıza yüzme öğreteceğiz. Çünkü artık Akdeniz’in güzel bir yüzme havuzu var. Başka yerlere gitmenize gerek kalmayacak” şeklinde konuştu.

Akdenizli çocuklar ve gençlerin eğitiminde pozitif ayrımcılık yaptıklarının altını çizen Başkan Gültak, lise ve üniversite hazırlık sınavları için yüzlerce öğrenciye ücretsiz kurs ve eğitimler verdiklerini anlattı, 1 Nisan 2022 Cuma günü de Metropol Gökdelen Binası 29’uncu katta bulunan, öğrencileri üniversite sınavına hazırlayan etüt merkezinin resmi açılışını yapacaklarını sözlerine ekledi.

Şimşek; “Biz büyükleri de çocukluğuna götürecek güzel bir şenlik”

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Şimşek de yaptığı konuşmada, “Okullarımızda akademik başarıya yönelik bir dizi hizmet üretiyoruz. Ancak soğuk kış günlerinden sonra baharın gelmesiyle böyle bir ortama ihtiyacımız vardı. Bu güzelliğin gerçekleşmesinde siz öğrencilerimizin, psikososyal, psikomotor, sosyal yönden kendinize güvenme, sosyalleşme ve çevreyi tanıma noktasında çok büyük katkısı olan bu şenliğin gerçekleşmesinde desteği olan Kültür Bakanlığımıza ve Akdeniz Belediye Başkanımız şahsında tüm belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Biz büyükleri de çocukluğuna götürecek bu tür etkinlik ve faaliyetlerin sürmesini diliyorum” diye konuştu.

Akdeniz Çocuk Şenliği 3 gün sürecek

Mersin Millet Bahçesi Sahil Etabında, 29-30-31 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenecek çocuk şenliği, 10:00 ila 15:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Üç gün sürecek olan Akdeniz Belediyesi Çocuk Şenliği’nde; çeşitli sahne gösterileri ve eğitici atölyeler, tiyatro gösterimleri, yarış parkuru, oyun alanları, yüz boyamanın yanı sıra, birbirinden eğlenceli daha birçok etkinlik ve aktivite yer alacak.

 

 

 

Başa dön tuşu