Akdeniz’de metruk yapıların yıkımı aralıksız sürüyor

Güncelleme 30 Mayıs 2022, 13:46

Akdeniz Belediyesi, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, görsel kirlilik yaratmasının yanında madde bağımlılarının mekânına dönüştüğü için sorunlara yol açan metruk yapıların yıkımına hız verdi. Başkan Gültak, mahalle ziyaretlerinde, en çok şikâyet aldığı sorunların başında metruk yapıların geldiğini vurguladı.

Akdeniz Belediyesi, ilçe sınırlarında bulunan ve sahipleri tarafından terk edildiği için zaman içinde harabeye dönen metruk yapılarla mücadelesine aralıksız devam ediyor. Bugüne kadar harabeye dönmüş yüzlerce yapıyı yıkan fen işleri müdürlüğü ekipleri, son olarak Kazanlı Mahallesi 32305 sokak numara 11’de bulunan metruk yapının yıkımını yaptı. Yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından harekete geçen fen işleri ekipleri, çevre güvenliği aldı, ardından iş makineleriyle binanın yıkımını gerçekleştirdi. Yıkımla ortaya çıkan tonlarca moloz ve atık da kamyonlara yüklenip mahalleden çıkarıldı.

 

“Metruk yapılarla ilgili yoğun şikâyetler alıyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da yaptığı açıklamada, metruk yapı stokunun ilçe sınırlarında yoğunlaştığını, bu nedenle yer yer ciddi sıkıntılar yaşandığının altını çizdi. mahalle ziyaretlerinde, vatandaşlardan gelen en yoğun şikâyet konularından birinin, can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk yapılarla ilgili olduğunu vurguladı.

Başkan Gültak; “Sahiplerince terk edildiği için zamanla harabeye dönen bu tür metruk evler, özellikle buraları oyun alanına çeviren küçük çocuklarımız için büyük tehlikeler barındırıyor. Ayrıca bu tür izbe yerler, kimi zaman madde bağımlılarının mekânına dönüştüğü için de toplumsal sorunlar yaşanabiliyor. Bu nedenle metruk yapıların yıkımına dair muhtarlarımız veya vatandaşlarımızdan gelen talep ve şikâyetler, ilgili birimlerimiz tarafından en kısa sürede değerlendirilip planlamaya alınıyor, yasal süreç tamamlandıktan sonra da kontrollü yıkım işlemi yerine getiriliyor” dedi.

 

 

Başa dön tuşu