Akdeniz’de ekipler 7/24 temizlik hizmeti veriyor

Güncelleme 28 Mart 2022, 16:37

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların temiz ve sağlıklı bir kent ve çevrede yaşam hakkını korumak amacıyla 7 gün 24 saat esasına göre hizmet veriyor. Cadde ve sokakları arazözler yardımıyla yıkayan ekipler, her mahallede kurulan pazaryerlerini de önce temizliyor, ardından tazyikli su ile yıkıyor.

Bir yandan merkez mahallelerde aralıksız temizlik hizmeti vererek tonlarca çöp ve atığı kentten çıkaran ekipler, diğer yandan kent merkezinden uzak kırsal mahallelerde de mobil temizlik ekipleri eliyle hizmet veriyor. Süpürgeli araçlar yardımıyla da sokakları çöp ve atıklardan temizleyen ekipler, büyük araçların girmesinin zor olduğu caddelerde de çöp taksi yardımıyla tonlarca çöpü toplayıp kentten çıkarıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde 7 gün 24 saat esasına göre aralıksız hizmet verirken, saatlerinde de ilçe sınırlarında bulunan çöp konteynırlarını kamyonlara boşaltıp tonlarca çöpü atık bertaraf tesisine ulaştırıyor.

Ekipler, Kuvai Milliye, Zeytinlibahçe, Uray ve İstiklal caddeleri ile Cumhuriyet Meydanı ve İsmet İnönü Bulvarı gibi insan ve araç trafiğinin yoğun olduğu yerlerle birlikte, kent merkezine uzak kırsal mahallelerde bulunan yüzlerce çöp konteynırını da çöp konteynır dezenfektan araçları yardımıyla belli aralıklarla yıkayıp dezenfekte ediyor.

Kırsal mahallelerde yoğun bir hizmet veren mobil temizlik ekipleri, son olarak İhsaniye Mahallesi’nde (Melemez) gerçekleşen ve 3 gün süren Mersin Melemez Şenliği’nin ardından temizlik çalışmasını tamamladı.

 

 

 

Başa dön tuşu