Akdeniz Meslek Eğitim Atölyeleri 2. Grup Başvuruları Başladı

Güncelleme 16 Mayıs 2022, 16:19

 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında finanse edilen ve Akdeniz Belediyesi tarafından yürütülen “Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri” projesinin 2. grup başvuruları başladı. 

Çukurova Kalkınma Ajansı 2020 yılı SOGEP (Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı) kapsamında Akdeniz Belediyesi Koordinatörlüğünde, Mersin Üniversitesi, Mersin İŞ-KUR Müdürlüğü ve Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  işbirliği ile yürütülen Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri Projesi’nin 2. grup başvuruları başladı.  Proje Kapsamında 18-29 yaş aralığındaki 24 meslek ve staj dışındaki gence uygulamalı mesleki yeterlilik eğitimleri verilecek olup, gençlerin geniş bir portföylere sahip olmaları ve bu alanda  deneyim kazanmaları sağlanacak. Proje kapsamında eğitimlerin sonunda, gençlerin yüzde 20’sinin istihdam edileceğine dikkat çekildi.

Buna göre verilecek kurslar ve eğitim planı şu şekilde gerçekleşecek: Autocad ve 3Ds Max Atölyesi kapsamında, bilgisayar işletmenliği, bilgisayar destekli 2B çizim, teknik resim, bilgisayar destekli 3B tasarım, 3Ds Max, bilgisayar destekli analiz geliştirme, solidworks simulation, girişimcilik, iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri hafta içi her gün 20 Haziran 2022 ile 01 Aralık 2022 tarihleri arasında verilecek.  Ön muhasebe atölyesi kapsamında bilgisayar işletmenliği, bilgisayar destekli muhasebe, muhasebede SQL tabanlı program kullanma, ETASQLS geliştirme, girişimcilik, iş sağlığı ve güvenliği hafta içi her gün 13 Haziran 2022 ile 09 Kasım 2022 tarihleri arasında verilecek.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürülüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre projede aranan genel şarlar ise şu şekilde açıklandı: 18-29 Yaş aralığında olmak, en az lise mezunu olmak, öğrenci olmamak, (Açık Öğretim hariç), çalışmıyor olmak. Projede öncelik tanınacak kriterler ise şöyle; kontenjanın 2 tanesi bedensel engeli (ortopedik engelli) genç kursiyerlere ayrılacakken, Akdeniz ilçesinde yaşayanlar da öncelikli olacak. Öte yandan ön başvurularda kursiyer kriterlerinin eşitliği durumunda ise yaşı daha genç olanlara da öncelik tanınacak.

Ayrıca açıklamada, başvuru tarihi itibari ile yapılan ikametgah değişikliklerinin öncelik olarak kabul edilmeyeceğine dikkat çekilirken, kursiyerlere eğitim modülleri bitiminde ve eğitimin sonunda yapılacak genel sınavların sonuçlarına göre ilk yüzde 20’lik dilime girenlerin  istihdamlarının gerçekleştirileceğine vurgu yapıldı. Ön başvuru formu işlemleri 16 Mayıs 2022 tarihinde başlayacak olup, 30 Mayıs 2022 tarihinde saat 17:00’da sona erecek. Başvurular proje paydaşlarının oluşturduğu Kursiyer Seçim ve Tespit Komisyonunca belirlenecek olup, ön başvuruyu yapan kursiyer adaylar ayrıca mülakata çağrılacak.
Mülakatlar ise 06 Haziran 2022 ile 09 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt yaptırmaya hak kazanan kişiler listesi de 10 Haziran 2022 tarihinde Akdeniz Belediyesi’nin resmi web sitesinden duyurulacak.

Başa dön tuşu