Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sanat Evi kursiyerleri seri üretime geçti

Güncelleme 12 Şubat 2023, 11:39

Akdeniz Belediyesi Özgürlük Mahallesi Kültür ve Sanat Evi kursiyeri kadınlar, soğuk havalarla da mücadele eden deprem mağduru vatandaşlara ulaştırılmak üzere, seri şekilde içlik ve fanila üretimine başladı.

Akdeniz Belediyesi, deprem mağduru vatandaşlar için başlattığı yardım seferberliğine aralıksız devam ediyor. Hatay ve Gaziantep’e kurtarma ekipleri ile birlikte onlarca iş makinesi, seyyar WC, jeneratör, bakım-onarım araçları, yardım TIR’ları, içme suyu, gıda ürünleri, kıyafet ve hijyen malzemeleri ulaştıran Akdeniz Belediyesi, soğuklarla da mücadele eden depremzede vatandaşları unutmadı.

İçlik ve fanila üretildi, üretim devam ediyor

 

Akdeniz’de aralıksız süren yardım ve dayanışma seferberliği kapsamında, Özgürlük Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’nin giyim sınıfı kursiyeri kadınları, eğitmenleri ile birlikte kısa süre içinde 150 adet içlik ile fanila üretti. Üretilen bu çamaşırlar ekiplere teslim edilerek, en kısa sürede felaketten etkilenen kentlerde, soğuk ve dondurucu havalarla da mücadele eden depremzede vatandaşlara ulaşması sağlanacak. Yeterli kumaş temin edildikçe üretim devam edecek ve diğer kültür evlerinde de dikimler yapılacak.

 

“Kalbimiz, deprem mağduru insanlarımızla birlikte atıyor”

 

Depremler sonucu yaşanan can kayıpları nedeniyle acı ve üzüntülerini dile getiren kursiyer kadınlar; “Tüm Türkiye’nin, milletimizin başı sağ olsun. Allah, bir daha böyle felaketleri bizlere yaşatmasın. Depremden zarar gören insanlarımızın yanındayız, kalbimiz onlarla birlikte atıyor. Mağdur insanlarımızı yalnız bırakmayacağız, elimizden gelen her türlü desteği ve dayanışmayı göstermeye devam edeceğiz” sözleriyle duygularını dile getirdiler.

 

Depremzede aileler belediyeye ait tesislerde ağırlanıyor

 

Akdeniz Belediyesi’nin, depremin yıktığı kentlerde yaşayan vatandaşlar yararına başlattığı yardım seferberliği de gece gündüz demeden devam ediyor. Bir yandan belediye imkânları, hayırsever iş insanları ve yardım severlerin desteğiyle toplanan temel yaşam malzemeleri bölgeye ulaştırılırken, depremin yıktığı kentlerden Mersin’e gelen aileler de belediyeye ait kültür evleri ile sosyal tesislerde ağırlanıyor ve ihtiyaçları karşılanıyor.

Başa dön tuşu