3 Mahallede 3 proje daha tamamlanıyor

Güncelleme 24 Ağustos 2022, 11:56

Tarsus Belediyesi ‘Yatırım Yılı’ ilan ettikleri 2022 yılında hayata geçirilecek olan projeleri tamamlama çalışmalarına son hızla devam ediyor. Vatandaşın Tozkoparan ve Şahin Mahallesi’nde eksikliği yüzünden uzun yıllardır mağduriyet yaşadığı aile sağlığı merkezi, kreş ve okuma salonu çalışmaları hızla devam ederken, Şehitler Tepesi Mahallesi’nde ise semt pazarı çalışması tamamlanıyor.

Tarsus Belediyesi kentte kültürel hayatın canlanması, vatandaşın sağlık hizmetinden kolaylıkla faydalanması, toplumda okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve kentte alışveriş için erişim sorunu yaşanmaması adına projelerini bir bir hayata geçiriyor. Birçok mahallede hayata geçirilen çalışmalar 3 mahallede daha vatandaşın hizmetine sunulmaya hazırlanıyor.

Vatandaşlar Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın her mahallede olmasını istediği Aile Sağlığı Merkezi (ASM), kreş, semt pazarı ve okuma salonu çalışmaları ile daha konforlu bir kentte yaşama imkânına kavuşmaya devam ediyor. Uzun yıllardır mahallesinde bulunmadığı için sağlık ocağına gitmekte güçlük çeken vatandaşlar için harekete geçen Başkan Bozdoğan, bu mağduriyeti gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. Başta sağlık ocağı olmak üzere okuma salonları, kreş ve semt pazarı kısa sürede vatandaşın hizmetine sunacak. Bu projeler ile vatandaşlar artık mağduriyet yaşamayacak.

Tozkoparan Zahit Mahallesine aile sağlık merkezi ve okuma salonu yapılırken, Şahin Mahallesine de aile sağlık merkezi, kreş ve okuma salonu yapılıyor. Şehitler Tepesine ise semt pazarı kazandırılıyor. Bu sayede 3 mahallede 3 proje daha tamamlanma aşamasına geliyor. Yapımı bu yıl içerisinde tamamlanması beklenen ASM’lerde doktor odası, hemşire odası, acil müdahale odası, aile planlanması, gebe izleme odası, mutfak, bebek emzirme odası bulunuyor. Kreş ve okuma salonu ile de hem gençlerin hem de ailelerin yaşam kalitesi yükseltiliyor. Şehitler Tepesi’nde yapımı devam eden semt pazarı ise üreticilere gelir kaynağı olurken tüketicilere de alternatif olacak.

 

Başa dön tuşu