11 yıl önce işlenen faili meçhul cinayet aydınlatıldı

Güncelleme 13 Ekim 2022, 12:38

Toroslar ilçesi Kurdali mahallesinde 06.01.2011 günü meydana gelen olayda M.T (32) başına künt cisimle vurulması neticesi hayatını kaybetmişti.
Cinayet Büro Amirliğince faili meçhul cinayet dosyası tekrardan incelenmiş ve yapılan inceleme neticesi maktulün hurdacılık yaptığı tespit edilip üzerine olay tarihinde il genelinde hurdacılık yapan ve maktulün arkadaş çevresi olan çok sayıda şahısla kapsamlı görüşmeler yapıldı.
Yapılan HTS incelemeleri, saha çalışmaları ve alınan tanık ifadeleri neticesi elde edilen bilgilere göre olayın olduğu yer, şüpheli ve maktulün geliş gidiş güzergahları tespit edilerek güzergahta bulunan çok sayıda mahalle sakiniyle yapılan kapsamlı görüşmeler sonrası, maktulün o dönem hurda işinde patronu olan (S.Y.) ile arasındaki 30TL alacak verecek konusu yüzünden çıkan tartışma sonrası (S.Y.) tarafından darp edildiği ve başına aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçirerek olayın meydana geldiği tespit edilmiştir.
Şüpheli (S.Y.) nin 2012 yılında Muş iline taşındığı ve halen orada ikamet ettiği anlaşılması üzerine Muş ili Dilimli köyünde yapılan operasyon sonucu şüpheli şahıs yakalanarak ilimize getirilmiştir.
İlimizde yapılan işlemleri sonucu adli mercilere sevk edilen (S.Y.) kasten öldürme suçundan tutuklanarak ilimiz cezaevine teslim edilmiştir.

Başa dön tuşu